вівторок, 26 грудня 2017 р.

УВАГА! Новинки літератури!


Тютюнник Григорій. Вир (роман); Тютюнник Григір, Вир (кіносценарій).
Уперше роман "Вир" видатного українського письменника Григорія Тютюнника, що відзначений Шевченківською премією, в 1963 році, виходить без насильницьких скорочень правдивих сторінок про трагедії 30-х років ХХ століття. Також уперше органічним складником цієї книжки став кіносценарій за романом "Вир", автор якого - молодший брат, Шевченківський лауреат Григір Тютюнник. Талановиті твори двох славетних полтавців, що народилися в селі Шилівці Зінківського району, Полтавщина дарує усій Україні.






Волкова Г.В. Якби не війна...


Ця книга про тих, хто поклав своє життя, боронячи незалежність України. Хто проявив геройство на полі бою і хто протистояв "руському миру", знаходячись на тимчасово окупованих територіях. Хто виніс катування бойовиків у полоні і не зломився морально. Хто втратив на війні своїх дітей, чоловіків, друзів і має сили боротися далі з агресором.
Книга складена із журналістських публікацій, які протягом останніх 2,5 років з'явилися на шпальтах всеукраїнської газети "Факти та коментарі", де автор довгий час працює на посаді власного кореспондента по Полтавській області, та "Вечірньої Полтави", з якою його поєднує давня творча співпраця.
Більше цікавого про цю книгу можна дізнатися з відео https://www.youtube.com/watch?v=13JXXE22aMY


Недавній А. В. Народження прізвища: вуличні і козацькі прізвища.
В історії України подібної книжки ще не було. Читач має унікальну нагоду особисто бути присутнім при народженні ПРІЗВИЩА.
Стати свідком численних історій:трагічних і кумедних, неймовірних і буденних, міфічних і реальних, стародавніх і зовсім свіжих. Кожна з яких, започаткувала народження Українського прізвища.








Ревегук Віктор Якович. Селянство Полтавщини в добу Української революції 1917-1921 рр.
Цю книгу видано до 100-річчя Української революції 1917-1921 рр. 
У пропонованій читачам монографії мова йде про героїчну і водночас трагічну боротьбу селянства Полтавщини за землю і волю - волю людині і волю Україні в часи Української революції 1917-1921 років та в період переходу до непу. Видання може бути цікавим, корисним і повчальним, для всіх хто цікавиться історією рідного краю. 
Відео для ознайомлення тут: https://www.youtube.com/watch?v=j3VQxgD7gYE




Діє-Слово № 16/2016.
16 число журналу "Діє-Слово" присвячується 110-річчю від дня народження справжнього українця, нашого земляка - Івана Багряного (справжнє прізвище Лозов'ягін).

Немає коментарів:

Дописати коментар